Drie rode kaarten voor Bargeres, Rolder Boys rolt ZNC op

Bargeres kreeg gisteren drie keer rood tegen Sleen
VOETBAL - De meest opvallende wedstrijd van het afgelopen weekend was zonder twijfel het duel in de 3e klasse C, tussen Sleen en Bargeres, waar liefst drie rode kaarten werden getrokken. Allemaal voor de gasten uit Emmen. Het duel eindigde in 3-1.
Bekijk hier:
Net als vorige week, bij Zwartemeer - CEC, was het dus weer raak in deze klasse en weer was de scheidsrechter de gebeten hond.

0-1 voor bij rust, maar twee keer rood

Bargeres, dat strijdt tegen degradatie, kwam verrassend op voorsprong tegen kampioenskandidaat Sleen. Na 25 minuten werd het, uit een strafschop, 0-1 via Rob Stiekema. Kort voor rust kreeg Bargeres-speler Marc Kleine direct rood, waarna zijn teamgenoot Reinier Visser verhaal ging halen bij scheidsrechter Van der Laag. Hiervoor kreeg Visser geel gepresenteerd. Even later kreeg Visser voor een overtreding zijn tweede gele en dus rode kaart.

3e rode kaart

Bargeres moest dus met negen man 45 minuten zien te overleven. Dat lukte niet. Een minuut na rust werd hands in de zestien van Bargeres bestraft met een penalty, die werd benut door Ruud Andringa. De negen van Bargeres leken daarna stand te houden, maar niets bleek minder waar. Nadat invaller Joost Trip, voor hands en een overtreding, ook twee keer geel kreeg was het verzet gebroken. Kelvin Jager en Wouter Eiting tilden de stand in de slotfase nog naar 3-1, waardoor Sleen aansluiting houdt met de top van de 3e klasse C (koploper Dalen speelde gelijk tegen LEO en Asser Boys won bij Twedo).
Dalen en Asser Boys hebben nu 36 punten uit 17 duels. Sleen volgt met 33 uit 16. Onderin is het ook spannend. Bargeres is hekkensluiter, met 12 uit 16 en daarboven staan Twedo met 14 uit 17 en drie ploegen met 17 punten, namelijk SVV'04, LEO en CEC.

Zevenklapper Rolder Boys bij ZNC

In de tweede klasse L waren alle ogen vanzelfsprekend gericht op de topper tussen Valthermond en FC Assen. Dat duel werd gewonnen door de thuisclub, met 2-1. FC Assen is ondanks de tweede nederlaag op rij nog wel koploper, maar heeft inmiddels wel één verliespunt meer dan Valthermond. Ook Germanicus, Raptim en Rolder Boys strijden nog volop mee voor de titel in deze klasse.
Germanicus, de nummer 3, won met 0-3 van Beilen. Raptim (nummer 4) verloor van GVAV Rapiditas met 1-2 en Rolder Boys rolde ZNC op. In Zuidbroek wonnen de mannen van Jan Korte met maar liefst 7-1. Himen Mohammed en Lars Uineken scoorden ieder twee keer en de overige treffers werden gemaakt door Janko Dekker, Ferdi Hidding en Niels Stoffers.

Gomos speelt niet, maar doet wel goede zaken in 3B

In de 3e klasse B genoten de spelers van GOMOS uit Norg van een vrij weekend en dat werd uiteindelijk genieten met een hoofdletter G, want de nummer 2 van de ranglijst, ASVB, verloor van Muntendam (de nummer 3). In Muntendam werd het 3-1.
Door dit resultaat behoudt GOMOS een voorsprong van 9 punten op ASVB. De ploeg van trainer Wim Bakering heeft 42 punten uit 16 wedstrijden. ASVB heeft er 33 uit 16 en Muntendam 33 uit 17.

Aanval van Nieuw Roden op koploper mislukt

In de 4e klasse B verloor Nieuw Roden de topper tegen Gorredijk met 2-0. Een stand die al na 6 minuten op het scorebord stond.
Hille van Goinga scoorde in de 2e en 6e minuut en bepaalde toen dus al de eindstand in Friesland. Nieuw Roden, dat het moest stellen zonder spelbepalers Wilco Drent (geschorst) en Rens Komdeur (al langer geblesseerd), kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Het herstel kwam na rust, maar doelpunten bleven uit.
Gorredijk blijft hierdoor koploper met 38 punten uit 17 wedstrijden. Surhuisterveen staat tweede met 34 uit 17 en dan volg Nieuw Roden met 31 uit 16.

Zuidlaarderveen wacht nog steeds op 1e zege

Wat 17 wedstrijden achter elkaar al niet lukt, lukte zondagmiddag ook niet. Vierdeklasser Zuidlaarderveen wist ook op bezoek bij HSC niet te winnen. Sterker nog: de thuisclub won met 6-0.
Zuidlaarderveen speelde dit seizoen één keer gelijk. Dat was op 18 september van het vorig jaar. Op eigen veld werd het toen 4-4 tegen Kwiek.

Allee zaterdagvierdeklasser NKVV doet het slechter

Er is één Drentse club die dit seizoen nog slechter presteert dan Zuidlaarderveen en dat is NKVV. De club uit Dalerpeel heeft nog geen enkel punt in de zaterdag 4e klasse D. Na 15 duels is het doelsaldo voor de ploeg die twee jaar geleden promoveerde uit de vijfde klasse: -61.
vv Buinerveen, jarenlang de slechtste club van Drenthe, heeft net als Zuidlaarderveen al één keer gelijkgespeeld dit seizoen. De doelcijfers zijn wel pijnlijk. Buinerveen scoorde tot nu toe 10 keer en kreeg al 90 goals om de oren. De teller van Zuidlaarderveen staat op dit moment op 12 doelpunten voor en 97 tegen.