Stelling: De PvdA heeft geen toekomst

Heeft de PvdA nog toekomst? (Rechten: Bart Maat/ANP)
Heeft de PvdA nog toekomst? (Rechten: Bart Maat/ANP)
ASSEN - Heeft de Partij van de Arbeid (PvdA) nog toekomst na de grote nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen? De PvdA viel terug van 38 naar negen zetels.
Partijprominent Rob Oudkerk pleitte bij
voor opheffing van de PvdA. Hij noemt de nederlaag van de sociaal-democraten 'historisch, maar totaal niet onverwacht'. "De SDAP is vroeger ook opgeheven en daar kwam de PvdA uit voort. Misschien komt er een nieuwe sociaaldemocratische beweging, die mensen aan zich weet te binden", aldus Oudkerk.


Kritiek op top

De kritiek van Oudkerk staat niet op zichzelf. Onder anderen vertrekkend PvdA-Kamerlid Jan Vos haalt hard uit naar de top van zijn partij. "Onze partijvoorzitter wilde terug naar de 19e eeuw, terwijl we leven in de 21e eeuw", schrijft de politicus in een brief aan de
.
Het vertrekkend Kamerlid richt zijn pijlen niet alleen op voorzitter Hans Spekman, maar ook op lijsttrekker Lodewijk Asscher. Die gedroeg zich in zijn ogen als 'een regent uit de vorige eeuw'. Vos omschrijft de cultuur van de partij verder als 'ambtelijk, bureaucratisch en bestuurlijk'.
Zit er volgens u toekomst in de PvdA, of kan de partij misschien beter worden opgeheven?
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling


In de stelling van gisteren vroegen we u of twee Drenten in de Tweede Kamer er te weinig zijn. Ruim 81 procent vindt dat inderdaad te weinig. Op de stelling stemden 729 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.