'Onrust over pensioenen kranten NDC Mediagroep'

ASSEN - Ongeveer achthonderd vooral oud-medewerkers van NDC Mediagroep dreigen minder pensioen te krijgen.

Een groep oud-personeelsleden en al gepensioneerden komt in actie, schrijft RTV Noord. NDC Mediagroep is de uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden, het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant. De uitgever zegde drie jaar geleden tijdens een reorganisatie het contract met Nationale Nederlanden op.

Financiële gevolgen
Volgens RTV Noord verhoogt het verzekeringsconcern de pensioenen van voor 2014 niet. Oud-financieel directeur Henk de Groot zegt dat dit grote financiële gevolgen kan hebben. "Op dit moment valt de inflatie nog wel mee, maar zodra die hoger wordt, gaat het niet indexeren de mensen veel geld kosten. Afhankelijk van de situatie kan het ze in een periode van 20 tot 25 jaar zelfs de helft van hun pensioen schelen", stelt hij.

De Groot snapt niet dat Nationale Nederlanden de pensioenen niet wil indexeren en gaat in gesprek. "Wij willen weten waarom dit besluit is genomen. En vooral kijken of er een oplossing is voor de achthonderd mensen die hiervan de nadelige gevolgen ondervinden."

'NDC is geen partij'
Volgens NDC-directeur Nina Boonstra is er geen discussie over de huidige pensioenregeling met het Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven. Wel bevestigt ze dat er discussie is over de pensioenen van voor 2014. "NDC Mediagroep is daarbij echter geen partij. Wij kunnen daarover inhoudelijk dan ook geen verdere mededelingen doen."
Deel dit artikel: