Bert Otten (CDA) voorgedragen als nieuwe wethouder Hoogeveen

CDA in Hoogeveen draagt Bert Otten voor als wethouder (Rechten: CDA Hoogeveen)
CDA in Hoogeveen draagt Bert Otten voor als wethouder (Rechten: CDA Hoogeveen)
HOOGEVEEN - De CDA-fractie in Hoogeveen draagt fractievoorzitter Bert Otten voor als nieuwe wethouder. Hij moet de opvolger worden van Anno Wietze Hiemstra die op 1 april vertrekt.
Hiemstra wordt
. "De fractie besloot iemand te zoeken die de volledige portefeuille van Hiemstra over zou kunnen nemen en die goed ingewijd is in de Hoogeveense politiek. Otten voldoet ruimschoots aan die criteria", stelt de CDA-fractie.

'Nuchtere en praktische stijl'

Otten, die melkveehouder is in Fluitenberg, zit vijftien jaar voor het CDA in de raad. Sinds de gemeenteraadverkiezingen in 2014 is hij fractievoorzitter. Hij kreeg 289 voorkeursstemmen. "Otten heeft een nuchtere en praktische stijl van politiek bedrijven en heeft een breed netwerk met goede contacten", aldus de fractie.

3 april

Otten is nauw betrokken bij het plaatselijke verenigingsleven en was ook jarenlang actief binnen landbouworganisaties. De coalitiepartijen Gemeentebelangen, VVD en ChristenUnie steunen de voordracht van Otten. Hij wordt tijdens een extra raadsvergadering op 3 april geïnstalleerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.