Zo'n 350 Eeldenaren lopen lichtjestocht voor kinderen Wagif

EELDE - "Wagif moet blijven!" klonk het vanavond keihard door de straten van Eelde. Zo'n 350 dorpsgenoten van Wagif en zijn gezin liepen mee in een lichtjestocht om ze een hart onder de riem te steken.
De tocht door het dorp werd gehouden op initiatief van de leerlingen van de bovenbouw OBS De Westerburcht.
Wagif Faredzjualev uit Azerbeidzjan dreigt, na een verblijf van vijftien jaar in Nederland, te worden uitgezet. Al maanden zitten hij en zijn vrouw en kinderen Leyla (4) en Farhad (6) in onzekerheid over zijn lot. Zijn vrouw Günel en de kinderen hebben een verblijfsvergunning en mogen wel in Nederland blijven.

'Verrassing'

Wagif reageerde aangedaan door de grote opkomst bij de tocht: "Het is echt fantastisch. Wij kwamen hier aan, we keken naar het plein en er stonden weer zoveel mensen. Dat was echt een verrassing voor mij, dat er zoveel mensen zijn gekomen." Een van de deelnemers was burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo.
Lees meer: Bijna 6500 handtekeningen tegen uitzetting Wagif
In de bres
Al meerdere keren organiseerden dorpsgenoten acties in de hoop dat Wagif in Nederland te kunnen houden. Als hij terug moet naar zijn geboorteland, dreigt hij in de cel te belanden, omdat hij heeft geweigerd in militaire dienst te gaan.
Lees meer: 50 Eeldenaren onderweg naar Malieveld om uitzetting Wagif te voorkomen
Stress
De onzekerheid over Wagifs situatie duurt onverminderd voort. "Het is wel slopend; veel stress en onzekerheid", vat hij samen. "Ik snap het wel, regels zijn regels. Maar ik wil volgens mij niet zoveel: ik wil met mijn vrouw en kinderen blijven. Ik wil gelukkig zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.