14 grote honden in beslag genomen in Schoonebeek

SCHOONEBEEK - De dierenambulance heeft vanochtend veertien grote honden meegenomen uit een huis in Schoonebeek. Een aantal dieren stond op straat met elkaar te vechten.
Het gaat volgens een woordvoerder van de dierenambulance om het hondenras Presa Canario. "Laat ik het zo zeggen: die zijn niet heel lief."

Verzonnen

De stichting kreeg een melding van de eigenaresse van de honden. "Ze vertelde ons dat ze na trammelant met haar ex op straat was gezet", aldus de woordvoerder. Maar aangekomen in Schoonebeek merkten de medewerkers van de Dierenambulance al dat die melding niet helemaal de waarheid was.
De honden bleken op straat te staan, dit bevestigt de politie die aanwezig was als bemiddelaar. "Twee honden waren ook al met elkaar aan het vechten", vertelt Kalina Pruntel namens de politie. De eigenaresse van de honden bleek het verhaal over de trammelant met haar ex verzonnen te hebben.
Ze wordt al een tijdje gevolgd door programmamaker Alberto Stegeman wegens mogelijke oplichting. Het is de bedoeling dat binnenkort in het SBS6-programma Undercover in Nederland aandacht wordt besteed aan de activiteiten van de vrouw.

Oplichting

Zowel bij de politie als bij de gemeente is niets bekend over mogelijke oplichtingspraktijken. Een aantal omwonenden meldt aan RTV Drenthe dat de vrouw problemen had met de eigenaar van een hondenkennel waar ze de honden had ondergebracht.
Bij de gemeente is ook niets concreets bekend over mogelijke oplichting. "We weten dat Alberto Stegeman haar al een tijdje volgt omdat ze een oplichter zou zijn", vertelt gemeentewoordvoerder Anita Klingenberg. Mogelijk speelt er iets tussen haar en de kennelbaas bij wie de honden eerst opgevangen werden.
De gemeente laat de honden nu volgens protocol keuren, daarna worden de dieren in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.