Gemeente Assen is 'mantelzorgvriendelijke werkgever'

Gemeentesecretaris Theo Dijkstra nam het predicaat in ontvangst (Rechten: Gemeente Assen)
Gemeentesecretaris Theo Dijkstra nam het predicaat in ontvangst (Rechten: Gemeente Assen)
ASSEN - De gemeente Assen heeft vanmiddag het predicaat 'mantelzorgvriendelijke werkgever' gekregen van de stichting Werk & Mantelzorg.
Gemeentesecretaris Theo Dijkstra nam het predicaat in ontvangst tijdens een workshop voor werkende mantelzorgers. “De erkenning is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Hopelijk kunnen we hiermee ook andere organisaties inspireren om het thema werk en mantelzorg bespreekbaar te maken”, aldus Dijkstra.

Combinatie van werk en mantelzorg mogelijk maken

Negen procent van de werknemers in Assen is mantelzorger. De gemeente krijgt de erkenning omdat ze de combinatie van werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor haar werknemers, en het onderwerp structureel bespreekbaar maakt.
Daarnaast houdt de gemeente in haar personeelsbeleid rekening met medewerkers die ook mantelzorgtaken hebben, volgens stichting Werk & Mantelzorg.

Tynaarlo

Vorige week werd ook gemeente Tynaarlo uitgeroepen tot mantelzorgvriendelijke organisatie. Daar nam burgemeester Marcel Thijsen de erkenning in ontvangst. “Wij hopen dat onze organisatie een voorbeeld is voor andere organisaties binnen en buiten onze gemeente”, geeft Thijsen aan. “Wij hopen anderen met onze werkwijze te stimuleren.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.