Assen woedend over gang van zaken rond ijsbaanplannen

ASSEN - De gemeente Assen is niet te spreken over de procedure die door de provincie Drenthe is gekozen rondom de ijsbaanplannen. Op Facebook reageert burgemeester Marco Out met de woorden 'Ik vind het onbestaanbaar wat er gisteren is gebeurd'.
Ook wethouder Albert Smit snapt niets van het besluit van de provincie Drenthe om de ijsbaanplannen af te keuren en dat als eerste door te geven aan Hoogeveen. Volgens Smit heeft Hoogeveen nu meer tijd gekregen om een nieuw plan in te dienen en dat is niet eerlijk. "Ik vind dat dit proces sluw gespeeld is. Hoogeveen, gefeliciteerd!"

Hoogeveen staat garant

Wat Smit betreft is na een extra raadsvergadering in Hoogeveen gisteravond, waarin bekend werd gemaakt dat de raad garant staat voor 9,7 miljoen euro, wel duidelijk dat de ijsbaan in Hoogeveen gaat komen, maar toch geeft Assen de strijd nog niet op. "Wij zijn nog niet zo ver dat we zeggen die vijf miljoen zal wel naar Hoogeveen gaan dus wij stoppen ermee", aldus wethouder Albert Smit.

'Het beste voor Drenthe'

Ook burgemeester Marco Out legt zich niet zomaar neer bij het feit dat de ijsbaan in Hoogeveen komt. Hij laat op Facebook weten dat de plannen in Assen het verdienen om gerealiseerd te worden. 'Het beste voor Drenthe'.

Twee ijsbanen in Drenthe?

Assen zet alles op alles om het ijsbaanplan in de provinciehoofdstad nog een kans te geven, maar twee ijsbanen in Drenthe gaat ook wethouder Albert Smit te ver: "Als het zo is dat er twee ijsbanen komen dan hebben we alleen maar verliezers, dat is geen goede ontwikkeling. Ik hoop dat de provincie nog tot inkeer komt en zegt, we hadden toch een andere weg moeten bewandelen. Het proces is niet zo gelopen als wij hadden bedoeld."
Initiatiefnemer van het plan in Assen, VolkerWessels, wil nog niet reageren op de situatie die nu ontstaan is. "Dat laten we aan de gemeente over", aldus een woordvoerder.

Reactie provincie

Gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe is vanmiddag te gast in het programma Cassata op Radio Drenthe. Hij zal daar reageren op de boosheid in Assen. Cassata begint om 12.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.