Leefbaar Tynaarlo: Teken niet voor voucher aardbevingsschade

De lokale partijen roepen op om de voucher niet te accepteren (Rechten: Pixabay.com)
De lokale partijen roepen op om de voucher niet te accepteren (Rechten: Pixabay.com)
TYNAARLO - De lokale partij Leefbaar Tynaarlo roept inwoners met schade door aardbevingen op om vouchers niet te accepteren. Dit doet ze samen met lokale partijen uit andere gemeenten.
Leefbaar Tynaarlo trekt hiermee op met Partij voor het Noorden Oldambt en Gezond Verstand Haren.

'Nooit meer recht op schadeloosstelling'

Volgens de partijen betekent het accepteren van de voucher, een bon voor schadevergoeding van 1500 euro, hetzelfde als 'tekenen bij het kruisje en nooit meer recht hebben op schadeloosstelling'.
Lees meer: Positieve reacties op terugtreden NAM uit schadeafhandeling
Gedupeerden ontvingen eerder een brief van de Nationaal Coördinator Groningen waarin stond dat de schade niet is veroorzaakt als gevolg van de aardgaswinning. Meer specifiek werd de oorzaak neergelegd bij gerooide bomen, langsrijdende treinen en krimpende bouwmaterialen.

Buitengebied

Ook werden de gedupeerden en hun gemeenten op de hoogte gesteld van het feit dat ze in het buitengebied wonen. Inwoners uit het buitengebied kunnen geen aanspraak maken op schadeloosstelling 'want daar is geen schade als gevolg van de gaswinning'.
Ook roepen Leefbaar Tynaarlo, Partij Van Het Noorden Oldambt en Gezond Verstand Haren hun collega raadsleden en colleges van burgemeester en wethouders op om zo snel mogelijk een samenwerking te starten om gezamenlijk hun inwoners te helpen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.