Uitspraak Raad van State over windmolens Veenkoloniën vermoedelijk in december

De uitspraak van de Raad van State doet vermoedelijk in december uitspraak over de windmolens (Rechten: archief RTV Drenthe)
De uitspraak van de Raad van State doet vermoedelijk in december uitspraak over de windmolens (Rechten: archief RTV Drenthe)
EXLOO - De Raad van State doet vermoedelijk in december uitspraak over de plannen voor windmolens in de Veenkoloniën. Dat verwacht wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn.
Volgens Buijtelaar zijn er twintig beroepsschriften ingediend, waarvan er
zijn verklaard. De Raad van State moet deze beroepsschriften tegen de 45 geplande windmolens behandelen en gaf al eerder aan dat daarvoor extra advies nodig is.
Lees meer: Uitspraak Raad van State over windmolens Veenkoloniën laat op zich wachten
Buijtelaar zegt dat dat advies van de stichting advisering bestuursrechtspraak, kortweg StAB, er aan zit te komen. "Vertegenwoordigers van StAB zijn in het gebied geweest en hebben met verschillende betrokkenen gesproken. Ik heb begrepen dat ze op 21 april een advies uitbrengen aan de Raad van State. Daarna komt er na de zomervakantie nog een hoorzitting. En dan komt binnen drie maanden de uitspraak, dus waarschijnlijk in december."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.