Rechtbank: Geen straf voor messteek tijdens drugsruzie

Een 23-jarige man is ontslagen van alle rechtsvervolging (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een 23-jarige man is ontslagen van alle rechtsvervolging (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN/EMMEN - Een 23-jarige man uit Ter Apel krijgt van de rechtbank in Assen geen straf voor het neersteken van een man uit Emmen tijdens een ruzie om drugs. Hij is ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat hij volledig in paniek was en handelde uit zelfverdediging.
De ruzie vond plaats in de nacht van 17 mei 2015 in de wijk Bargeres, waar de Ter Apeler destijds woonde. Hij en de Emmenaar handelden beide in harddrugs en hadden een conflict. De 28-jarige man uit Emmen zocht de Ter Apeler die nacht, samen met een handlanger uit Almelo, op.
Lees meer: OM: Slachtoffer drugsruzie niet strafbaar voor neersteken aanvaller
De Almeloër en de Emmenaar eisten dat de Ter Apeler zijn zakken leegmaakte. Toen die dat weigerde, viel de Emmenaar hem aan. Hij sloeg en stompte het slachtoffer en kreeg hulp van de man uit Almelo. Ook gaf hij de man knietjes in zijn buik.

Paniek

Het slachtoffer belandde onder de veel sterkere Emmenaar op de grond en kon geen kant op. Volledig in paniek trok de Ter Apeler een mes uit zijn zak, waarmee hij de Emmenaar in de borst stak.
Die werd zwaargewond naar het UMCG gebracht en met spoed geopereerd. Als dat niet was gebeurd, had hij het volgens een arts niet overleefd.

Straf voor aanvallers

De rechtbank veroordeelde de Emmenaar en de Almeloër tot vier maanden voorwaardelijke celstraf voor een poging tot afpersing van de Ter Apeler. Omdat de zaak al vrij oud is, legt de rechtbank geen onvoorwaardelijke straf op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.