Keniaan Kering wint Cascaderun

ATLETIEK - Ezra Kering heeft in Hoogeveen de Cascaderun op zijn naam geschreven. De Keniaan bleef op de tien Engelse mijlen (16 kilometer) titelhouder Makau nipt voor.
Kering kwam in een zonovergoten Hoogeveen in 48:10 over de meet. De winnaar van vorig jaar, Nicholas Makau, finishte dertien tellen later.
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jacelyn Gruppen uit Stuifzand. Zij was met 56:42 ruim tien minuten sneller dan de nummer twee. Vorig jaar eindigde Gruppen op de tweede plaats.

Vijf mijl

De overwinning op de vijf mijl ging naar de Keniaan Mozes Yator in 24.01. Wouter Ploeger uit Assen werd tweede en 24.10. En het brons was voor de Duitser Alemu Desylal. Olfert Molenhuis einigde net buiten het podium en werd vierde.
Ook bij de vrouwen ging op de vijf mijl de overwinning naar Kenia. Naom Jebet was de snelste in 26.52. Zij liet haar landgenote, en parcoursrecordhoudster op de tien mijl, Lucy Macharia bijna veertig seconde achter zich. Hellen de Vries liep naar het brons.
In totaal waren 8600 lopers actief tijdens de Cascaderun van Hoogeveen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.