Spelers en staf Hurry-Up kunnen de koffers pakken

Iedereen werd gesponsord (Rechten: website Hurry-Up)
Iedereen werd gesponsord (Rechten: website Hurry-Up)
HANDBAL - De sponsoractie van Hurry-Up om spelers en stafleden naar Portugal te sturen is een succes geworden. Alle 21 teamleden zijn verzekerd van een ticket.
Hurry-Up staat als eerste Nederlands team ooit in de halve finale van de EHF Challenge Cup.

351,19 euro per persoon

Op zaterdag 22 april speelt Hurry-Up in Emmen tegen Sporting CP. Een week later staat de return in Portugal gepland. Dat succes kost de club veel geld. Om zestien spelers en vijf stafleden te vervoeren moet de club 7.374,93 euro aftikken, oftewel 351,19 euro per persoon.
Lees meer: Actie Hurry-Up: stuur een speler naar Portugal
De club bedacht de actie 'Stuur een speler naar Portugal'. Op de website van Hurry-Up konden fans of bedrijven de kosten van de reis van een speler of staflid naar Lissabon voor hun rekening nemen. De actie bleek een succes, want alle teamleden werden gesponsord.

Gulle gevers

"Het bedrag, 351,19 euro, was net te doen en Hurry-Up leeft gewoon enorm. Het is toch een hype en toen dacht ik: het moet nu gebeuren. Je kunt toch zien wat voor impact bijvoorbeeld Facebook heeft", zegt interim-voorzitter Hendrikus Velzing.
De gulle gevers krijgen als bedankje een naamsvermelding op de website van de handbalclub, een gesigneerd shirt van de gesponsorde speler, een seizoenkaart voor 2017-2018 en de entree voor het thuisduel tegen Sporting CP.

Sponsoracties

Velzing gaat deze actie een vervolg geven, want de club heeft nog steeds geld nodig. "Zaterdag voor de wedstrijd tegen Sporting gaan we een netwerkdiner houden, met gastspreker burgemeester Bouke Arends. Daar betaal je 115 euro voor. Die actie gaat morgen of overmorgen van start."
"We hebben ook nog een actie met een livestream in de sporthal. Achthonderd mensen kunnen voor vijf euro de uitwedstrijd tegen Sporting in de hal bekijken. We hebben begin mei ook nog een feestavond met heel veel bands die gratis optreden voor de club", aldus Velzing.

Halve finales

Morgenavond speelt Hurry-Up de halve finale van de beker tegen Aalsmeer. Op 19 april speelt Hurry-Up de eerste wedstrijd in de halve finale van het landskampioenschap tegen Lions uit Limburg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.