Voorkeur voor kunstgras in Elim, Hollandscheveld en Pesse

Voetbalverenigingen van Elim, Hollandscheveld en Pesse willen kunstgrasveld (Rechten: RTV Drenthe)
Voetbalverenigingen van Elim, Hollandscheveld en Pesse willen kunstgrasveld (Rechten: RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De trainingsvelden in Elim, Hollandscheveld en Pesse zijn aan vervanging toe. Inmiddels liggen er drie alternatieven op tafel. De voorkeur gaat uit naar een kunstgrasveld.
De andere twee opties zijn een half kunstgrasveld of renovatie van de bestaande trainingsvelden. PvdA, Gemeentebelangen en ook de besturen van de voetbalverenigingen willen het liefst een kunstgrasveld. Dit, omdat deze optie trainen onder slechte weersomstandigheden mogelijk maakt.
Lees meer: Onderzoek naar kunstgras voor voetbalclubs in Elim, Pesse en Hollandscheveld
Eerst onderzoek doen
Ingenieurs- en adviesbureau Sweco onderzocht de mogelijkheden voor de vervanging van de trainingsvelden. Aanleiding was een motie die vorig jaar juni werd ingediend door Pvda en Gemeentebelangen. Daar stond in dat er onderzoek gedaan moest worden naar alternatieve manieren om tot bespeelbare velden te komen.
VVD kwam vorig jaar met het plan om een miljoen vrij te maken voor de aanleg van drie kunstgrasvelden in Pesse, Elim en Hollandscheveld. Dit ging de andere partijen toen te snel.
De voetbalclubs in Pesse, Elim en Hollandscheveld klaagden al langer over slecht bespeelbare velden. Vooral bij veel regenval.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.