Fusievoorstel aangenomen: FC Zuidlaren lijkt geboren

FC Zuidlaren wordt de nieuwe fusieclub van Zuidlaren
FC Zuidlaren wordt de nieuwe fusieclub van Zuidlaren
VOETBAL - FC Zuidlaren, zo gaat de nieuwe voetbalclub in Zuidlaren heten. Het fusievoorstel van de drie huidige clubs in het dorp, ZFC Zuidlaren, DSZ'16 en zaalvoetbalvereniging Zuidlaren'87, werd met een ruime meerderheid aangenomen.
In mei moet de Algemene Ledenvergadering de fusie definitief bekrachtigen.

Blauw-zwart

Van de aanwezige leden van ZFC Zuidlaren was 94 procent voor de fusie. Van DSZ'16 en Zuidlaren'87 was zelfs 100 procent voor. De clubkleuren van FC Zuidlaren worden blauw-zwart. Onduidelijk is nog hoe het tenue eruit gaat zien. Wel duidelijk is dat er zowel op zaterdag als op zondag een prestatieteam komt.

Te hoge kosten, keuze op zondag

Iets meer dan een jaar geleden was het hommeles in Zuidlaren. Het toenmalig bestuur draaide het prestatievoetbal op de zaterdag, uit kostenoverweging, de nek om. De keuze viel op zondag en dat was, zeker gezien de sportieve prestaties, opmerkelijk aangezien zaterdag 1 bovenin de 2e klasse speelde en zondag 1 vocht tegen degradatie uit de 3e klasse.

DSZ'16

Om toch op zaterdag te kunnen spelen in Zuidlaren, op prestatief niveau, werd DSZ'16 opgericht. Maar vanwege de 'oorlog' tussen de twee clubs werd DSZ'16 genoodzaakt een ander complex te zoeken. Dat werd dus het veld van vv Zuidlaarderveen. Met twee seniorenteams en twee jeugdteams telde DSZ'16 meer dan honderd leden.
Strijdbijl is begraven
Inmiddels is de strijdbijl tussen de twee clubs begraven en kijken de besturen van ZFC Zuidlaren en DSZ'16 naar de toekomst, waarbij de jeugd weer op één complex en voor dezelfde club moet gaan spelen. Het spelen van prestatievoetbal moet zowel op zaterdag als zondag mogelijk zijn. Het getouwtrek om spelers is daarmee van de baan, de uitstraling van de club zal weer een stuk positiever zijn en de discussie in het dorp kan een halt toe geroepen worden, zo oordeelden de verenigingen.
"In principe is het conflict helemaal weg. Er zijn ongetwijfeld nog een paar mensen die gemengde gevoelens hebben. Maar de uitkomst gisteren was overduidelijk", zegt Allard van Weringh, nu nog voorzitter van DSZ'16.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.