'Jumbo-klanten merken weinig van acties bij distributiecentra'

Stakende medewerkers van de Jumbo (Rechten: RTV Drenthe)
Stakende medewerkers van de Jumbo (Rechten: RTV Drenthe)
BEILEN - Klanten van Jumbo zullen weinig merken van de acties in de distributiecentra. Dat zegt een woordvoerster van de supermarktketen.
Wel is er in de provincies Utrecht en Noord-Holland sprake van een vertraagde aanvoer in twintig tot 25 winkels. "Hier en daar zal wel een schap leeg zijn, maar het is bepaald niet zo dat mensen massaal misgrijpen", aldus de woordvoerster. Welke producten langzamer worden aangevoerd, kon ze niet zeggen doordat de vrachten naar de Jumbo's gecombineerd zijn.
Lees meer: Winkelmedewerkers Jumbo springen bij in distributiecentra
In de distributiecentra van Jumbo, onder meer in Beilen, wordt sinds dinsdag gestaakt, al zijn er volgens de woordvoerster al wel weer stakers aan het werk gegaan. Voor een supermarkt als Jumbo zijn de paasdagen uiteraard belangrijk. Het bedrijf probeerde de acties donderdag nog via een kort geding te laten verbieden. Maar daar wilde de rechter in Utrecht niet aan meewerken.
Lees meer: Jumbo-personeel gaat door met acties
Jumbo-personeel gaat door met acties: 'Ik denk dat klanten er wel iets van kunnen merken'
Maandag maakte Jumbo bekend de lonen per april met 1,5 procent te verhogen, maar dat vinden de stakers niet genoeg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.