Nieuw Buinen uitgeschakeld in beker na strafschoppen

VOETBAL - Nieuw Buinen is als laatste Drentse ploeg uitgeschakeld in de noordelijke districtsbeker. Buitenpost was beter in het nemen van strafschoppen.
De wedstrijd eindigde in 1-1, nadat Nieuw Buinen in de 94ste minuut de gelijkmaker had gemaakt.

Langzaam op gang

Het duurde even voordat de eerste helft op gang kwam. Beide ploegen wilden in de beginfase niet alle risico's nemen maar na twintig minuten kwam de wedstrijd los. Beide ploegen kregen een paar grote kansen, maar voor Buitenpost miste Rob Dijkstra een grote kans, terwijl Koen Hateboer voor de thuisclub de grootste kans miste. Op de doellijn schoot de lange spits de bal over. Voor rust werd er niet gescoord.
Het begin van de tweede helft, leek op die van de eerste. Het publiek moest ruim 13 minuten wachten op de eerste kans. Nieuw Buinen doelman Brian de Jonge reageerde attent op een doelpoging uit de vijfde corner van de gasten. Amper 3 minuten later verzuimde Arnoud Bentum de openingstreffer te scoren. Zijn lobje was niet goed genoeg om doelman Robert van der Laan te verrassen.

Knotsgek

Toen 4 minuten voor tijd invaller Wim de Vries de wedstrijd openbrak, leek de wedstrijd beslist. In de slotseconde bracht Robert Tieks de thuisclub toch nog langszij. De strafschoppen werden door Buitenpost echter veel beter genomen. De Friezen misten niet, terwijl Hateboer en Berends faalden.

Geen geschiedenis

Nieuw Buinen verzuimde om geschiedenis te schrijven. Nog nooit eerder wist de ploeg zich te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker. Trainer Geert Oosterloo baalde na afloop enorm. "Als je vlak voor tijd de gelijkmaker scoort, ga je met een goed gevoel de strafschoppenserie in. Maar als je de eerste twee mist, kan het bijna niet meer", aldus Oosterloo.