Kinderen in Zweeloo en Aalden boos over aangestoken paasbult

ZWEELOO - Het paasvuur van Zweeloo en Aalden is vanmorgen illegaal al aangestoken. En dat was niet de bedoeling. De kinderen uit de dorpen zijn boos. "Het is 's avonds gewoon veel leuker als het donker is. En als we met z'n allen zijn", zegt een van de kinderen.
De paasbult had op Tweede Paasdag pas mogen branden.

Kinderfeest verpest

De organisatie van het paasvuur werd iets voor 10.00 uur vanmorgen gebeld met de mededeling dat de bult al was aangestoken. "Het is een grote teleurstelling voor de twee dorpen", vindt het bestuur. Dorpsbelangen Aalden en Dorpsbelangen Zweeloo overwegen aangifte te gaan doen van de brandstichting.
De beide dorpsbelangen hebben geen idee wie zo lollig is geweest het vuur illegaal te vroeg aan te steken. "kennelijk iemand die het feest voor de kinderen wil verpesten of niet van paasvuren houdt" zegt Alex Klingenberg van dorpsbelangen Zweeloo.

Morgen toch nog een paasvuurtje?

"Een klein deel van de bult is nog niet in vlammen op gegaan. We gaan morgen bekijken of we de resten met shovels en trekkers nog bij elkaar kunnen schuiven zodat we morgen misschien nog een klein paasvuurtje hebben" aldus Klingenberg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.