Hurry-Up staat voor loodzware opgave in kruisfinale landstitel

HANDBAL - De handbalheren van Hurry-Up staan volgende week dinsdag voor een loodzware opgave in Sittard in de return van de halve finale om de landstitel. De eerste wedstrijd, in de eigen sporthal in Zwartemeer, ging met 29-33 verloren.
Dinsdag, drie dagen na de eerste halve finalewedstrijd in de Europacup tegen Sporting Club Portugal, zal de formatie van trainer/coach Martin Vlijm dus een verschil van vier punten moeten goedmaken.

Joris Baart

Bij rust keek Hurry-Up al tegen een achterstand van twee punten aan: 17-19. Na rust vocht Hurry-Up voor wat het waard was, maar de gasten hadden eigenlijk op alles wel een antwoord en met name rechteropbouwspeler Joris Baart was een constante plaag voor de Zwartemeerders. De speler, die na dit seizoen verkast naar het Franse Chatres Métropole Handball, scoorde in totaal elf keer. "We kregen geen vat op hem", erkende Vlijm na afloop. "Als hij zijn dag heeft, zoals vandaag, schiet hij alles raak. Hij is dan niet te verdedigen. Hij schiet zo snel en zo hard dat je vrijwel kansloos bent."

Vaidas Trainavicius

De truc van Vlijm, om met zeven veldspelers (en dus zonder keeper) te spelen, leverde eventjes het gewenste effect op. Toch was het slotakkoord weer voor de gasten. Dit omdat de beste man bij Hurry-Up, Vaidas Trainavicius, twee keer kort na elkaar werd bestraft met twee minuten. In de slotfase had de thuisclub nog de kans om het verschil naar twee te brengen, maar de Zwartemeerders waren te gehaast en te slordig. LIONS scoorde nog wel een keer en zo wordt de return volgende week dinsdag a hell of a job voor Hurry-Up.

"Het kan nog"

"Maar het kan zeker nog", hield Vlijm de moed erin. "We kunnen beter dan dat we vanavond hebben laten zien. Natuurlijk is het dan hopen op een mindere dag van Baart. Ja, hij mag ook wel een dagje ziek zijn. Niet voor hem hoor, maar voor ons."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.