FC Emmen pakt kostbaar punt tegen NAC

De spelers van FC Emmen bedanken het publiek
VOETBAL - FC Emmen pakte op eigen veld weer een kostbaar punt in de strijd om de play-offs. NAC werd op 0-0 gehouden. Daardoor blijft Emmen 9e in de stand en mag het zelfs nog een plek zakken op de ranglijst, want Cambuur veroverde de vierde en laatste periodetitel.
Er zijn nog twee ronden te spelen in de Jupiler League. FC Emmen gaat volgende week op bezoek bij nummer 19 FC Dordrecht en ontvangt een week later nummer 18 Jong FC Utrecht.
FC Emmen heeft nu 52 punten, net als FC Eindhoven. RKC staat 11e met 50 punten en dan volgt De Graafschap met 49 op plek 12.

Lastige eerste helft

FC Emmen speelde een moeizame eerste helft. NAC speelde gemakkelijker en de thuisploeg had het vooral verdedigend lastig. "We twijfelden over wie wie moest dekken", aldus Deniz Aslan na afloop. Die onduidelijkheid leverde NAC niet eens zoveel kansen op, al waren de gasten wel twee keer dichtbij een treffer. Cyriel Dessers kopte via Telgenkamp over en uit een corner vond ook Shane O'Neill de doelman van FC Emmen op zijn pad.

Kansen voor Emmen

Emmen kwam na rust beter in de wedstrijd, want ook bij NAC leek het dubbele programma van de paasdagen zijn weerslag te hebben. Het was in de tweede 45 minuten allemaal wat minder frivool en fris wat de ploeg van trainer Stijn Vreven liet zien. De thuisclub werd dreigender en via Alexander Bannink en de invallers Issa Kallon en Viktor Maier kwamen er ook kansen op de 1-0. Drie keer werd de bal over geschoten en de vierde inzet, van Kallon, werd gekeerd door NAC-doelman Jorn Brondeel. Emmen claimde bovendien nog, tevergeefs, een strafschop na een schot van Gersom Klok. De inzet van de middenvelder leek af te ketsen op de arm van Robbie Haemhouts, maar de aanvoerder van NAC greep (slim) naar zijn hoofd. Scheidsrechter Van den Kerkhof liet doorspelen.

Telgenkamp pakt dé kans van de wedstrijd

De grootste kans op een driepunter was in de tweede helft voor NAC toen Nick Bakker in de fout ging. Manu Garcia mocht alleen af op Telgenkamp, maar de man in vorm keerde de inzet met zijn been. "Dennis behoedde ons voor een nederlaag. Hij is echt geweldig bezig en is misschien wel de beste doelman van Jupiler League", aldus Aslan.