Schetsen voor herinrichting Prinsenplein zijn klaar

Drie schetsen voor een nieuwe inrichting van het Prinsenplein (Rechten: Google Streetview)
Drie schetsen voor een nieuwe inrichting van het Prinsenplein (Rechten: Google Streetview)
MEPPEL - Er liggen drie schetsen op tafel voor de herinrichting van het Prinsenplein in Meppel.
Het eerste idee is het optimaliseren van de huidige situatie. De situatie blijft dan zoals die nu is. De kruising van het Prinsenplein en de doorsteek tussen de Groenmarkt en het centrum worden wel aangepast. Autoverkeer wordt beperkt.

Tweede plan

Het tweede plan, 'de pleinenreeks' gaat uit van een reeks pleinen vanaf de Gasgracht tot aan de Hoofdstraat. Ook hier wordt de toegang voor auto's beperkt en krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte.

Derde schets

De derde schets is het opengraven van de voormalige gracht. Deze loopt van de Gasgracht tot aan de Prinsenstraat. Langs de gracht is er vooral plek voor fietsers en voetgangers. Ook hier wordt de toegang voor auto's beperkt.

Het college heeft een voorkeur voor het tweede plan, 'de Pleinenreeks'. Het plan voor de herinrichting van het Prinsenplein moet onderdeel worden van het binnenstadsplan. Dit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Binnenstadsplan

In het binnenstadsplan staan mogelijkheden om de kwaliteit van de binnenstad te verbeteren. Bijvoorbeeld zorgen voor minder leegstand in het centrum. Het doel is om van Meppel een aantrekkelijke stad te maken om te wonen, werken en voor recreatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.