Ook geen finale landstitel voor Hurry-Up

HANDBAL - Ook de tweede kans op een finale gaat aan de neus van Hurry-Up voorbij. De Zwartemeerders verloren in Sittard, net als vorige week in Drenthe, in de kruisfinale van het landskampioenschap. Regerend landskampioen- en bekerwinnaar LIONS was met 30-29 te sterk.
Hurry-Up trainer/coach Martin Vlijm was na afloop vooral pissig over het optreden van de arbiters. "Ze waren inconsequent, waardoor het duel in het eerste kwartier al grotendeels gespeeld was. In de tweede helft kwamen we geweldig terug en hebben we fantastisch gespeeld. Helaas was het niet genoeg."
Twee weken geleden verloor Hurry-Up ook al in de halve eindstrijd van de nationale beker en in de EHF Challenge Cup (de europacup) kijkt de ploeg van trainer/coach Martin Vlijm na de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Sporting CP tegen een vijf punten achterstand aan. Zaterdag wacht in Portugal de return.
Begin voor LIONS
De opdracht voor de mannen van Vlijm was duidelijk. Een achterstand van vier doelpunten, opgelopen in Zwartemeer vorige week, herstellen. Een lastige opgave en dat bleek eigenlijk al vanaf de eerste minuut. LIONS startte sterk en liep al snel uit naar een vijf punten voorsprong (bij 9-5).

Suelmann op scherp

Hurry-Up had het vooral in aanvallend opzicht zwaar. Scoren bleek een moeilijke opgave en bovendien liep Ronald Suelmann al vroeg tegen twee tijdstraffen aan, waardoor de rechteropbouwer moest worden gespaard door Vlijm. Mister Hurry-Up werd alleen nog maar aanvallend ingezet na die dubbele tijdstraf. De maximale voorsprong van LIONS was in de eerste helft 6 punten, bij 14-8. In de slotminuten voor rust kwam Hurry-Up nog wat terug en het laatste fluitsignaal van de eerste helft kwam bij de stand 15-11.

Sterke start tweede helft

In de tweede helft begon Hurry-Up uitstekend. Doelman Hemmes bleek weer in uitstekende vorm en aanvallend ging het steeds beter. Vaidas Trainavicius, Thies Berendsen en Tommie Falke zorgden ervoor dat de achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Toch was die voorsprong, bij 24-25, van korte duur. Een voorsprong van twee punten had het duel volledig naar Hurry-Up kunnen laten kantelen, maar dat gebeurde niet. LIONS ontsnapte en greep het heft weer in handen en won het duel uiteindelijk met 30-29.