Degradatie een feit voor Drenthina en Elim

Drenthina degradeert naar de tweede klasse (archieffoto RTV Drenthe)
Drenthina degradeert naar de tweede klasse (archieffoto RTV Drenthe)
VOETBAL - In de eerste klasse E is het doek gevallen voor Drenthina. De Emmenaren wonnen uit bij Drachtster Boys (0-2), maar zijn door het gelijkspel van Leeuwarder Zwaluwen bij Blauw Wit '34 (1-1) gedegradeerd naar de tweede klasse. Dit is geen onbekend terrein voor de Drentse promovendus, want hierin kwam het de voorgaande vier seizoenen ook uit.
Drenthina won in Drachten dankzij doelpunten van Thom Alders en Mark Lubberts, die beiden in de eerste helft trefzeker waren. Door de knappe overwinning op de Friese nummer drie ging de ploeg van Gerrie Benes over BCV heen en bleef het nog even in leven, maar door het puntje van Leeuwarder Zwaluwen bij buurvereniging Blauw Wit '34 is met nog twee duels te spelen het pleit beslecht. Drenthina ontvangt komende week HZVV, dat bij een overwinning in Emmen zeker is van de titel.


Ook degradatie voor Elim

In de derde klasse D verloor hekkensluiter Elim met 2-3 van middenmoter Hollandscheveld, waardoor degradatie met nog twee duels te gaan onontkoombaar is voor de ploeg van Jan-Otto Benjamins. Elim is bezig aan het tweede seizoen in de derde klasse en daarvoor speelden de Drenten drie seizoenen in de vierde klasse.

Benes en Benjamins

Saillant detail is dat beide degradanten afgelopen winter bekendmaakten het contract met de huidige trainer te verlengen. Gerrie Benes gaat komende zomer zijn tiende seizoen in bij Drenthina, waar hij in de derde klasse begon. Jan-Otto Benjamins begint aan zijn negende seizoen bij Elim, waar hij startte in de vierde klasse.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.