Treinen gaan weer rijden tussen Hoogeveen en Groningen

ASSEN - Na twee weken lang pendelen met de bus tussen Hoogeveen en Groningen, kunnen reizigers vanaf morgen weer met de trein.
De treinen konden niet rijden, omdat de afgelopen twee weken aan het spoor gewerkt is bij Assen. Een woordvoerder van ProRail laat aan RTV Drenthe weten dat die werkzaamheden op schema liggen en dat de treinen morgen weer kunnen rijden.
Aanpassingen
Er is ruimte gecreëerd voor de extra trein die vanaf september in de spits tussen Assen en Groningen gaat rijden. Ook werd het spoor vernieuwd, is er gewerkt aan een keermogelijkheid en zijn wissels weggehaald.
Extra reistijd voorbij
Tijdens de werkzaamheden reden er bussen tussen Hoogeveen en Groningen. Ook reden er stopbussen naar de tussengelegen stations. De extra reistijd bedroeg 15 tot 45 minuten.

Werkzaamheden nog niet klaar

De treinen rijden vanaf morgen dus weer, maar de werkzaamheden aan het station in Assen zijn voorlopig nog niet klaar. Zo gaat vanaf morgen de Overcingellaan, de weg voor het station in Assen, dicht. De straat wordt afgesloten vanaf de ingang van de Stationsstraat tot aan de Spoorstraat. Er wordt begonnen met het tweede deel van de Overcingeltunnel.
Het nieuwe station van Assen moet in 2018 af zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.