Zevenklapper koploper FC Assen, Germanicus en Rolder Boys volgen

FC Assen blijft koploper door zevenklapper
VOETBAL - De koploper in de 2e klasse L, FC Assen, boekte vanmiddag een monsterzege bij ZNC. De ploeg van trainer Harold Wekema won met 7-0. Rolder Boys maakte tegen Helpman geen fout en blijft in het spoor van FC Assen. Germanicus kwam niet in actie en blijft tweede en Valthermond lijkt uitgeschakeld door de 3-1 nederlaag bij Amicitia VMC.
De stand in de 2e klasse L (24 duels in totaal te spelen)
1. FC Assen 22-43

2. Germanicus 22-41

3. Valthermond 23-41

4. Rolder Boys 22-40
ZNC - FC Assen 0-7
FC Assen had het duel bij ZNC al voor rust beslist. Halverwege stond het al 0-3 voor de Assenaren. Dzenan Sarkinovic opende de score, waarna Raymond Ouderdorp de tweede maakte. De ruststand van 0-3 werd bepaald Tim de Winter. Diezelfde De Winter maakte na rust de 4-0. Marinus Gerding was verantwoordelijk voor de vijfde Assen-treffer, waarna het slotakkoord voor Sarkinovic was. Met twee treffers bepaalde hij de eindstand op 0-7.
Helpman - Rolder Boys 1-2
Drie minuten voor tijd scoorde Janko Dekker de beslissende treffer voor Rolder Boys, dat door de zege op drie punten achterstand blijft van koploper FC Assen. Jasper Kroon zette Rolder Boys kort na rust op voorsprong, maar twintig minuten voor tijd kwam de club uit Groningen langszij.
Amicitia - Valthermond 1-3
Brian Stevens en Jarno Kuipers zorgden voor vroege problemen bij Valthermond en die problemen kwam de ploeg van trainer Harris Huizingh niet meer te boven. Rick Slimbach bracht twintig minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd, maar Amicitia VMC had het laatste woord. Door een treffer van Ronald Stroobach werd de eindstand bepaald op 3-1.