Muzieklijst Harry's Blues zondag 30 april 2017

Henk Lanting heeft een lange carrière in de muziek. Geboren en getogen in Grolloo speelde hij op jonge leeftijd in Child of Nature. De basis van de band was blues met een fikse scheut folk er naast. Henk Lanting was, met Frits Charbon, de drijvende kracht. Later ging Henk solo met Drentstalige folk. Prima muziek.
Henk bleef in Grolloo wonen en hoewel hij het podium niet meer zo nodig op hoefde bleef hij met muziek bezig. Samen met Bert Koerts runde hij de Beverlant Studio. In februari 1995 maakten ze opnamen van een optreden van Harry Muskee, Erwin Java, John Lagrand en Gino Jansen, 80% van de band Muskee. In de gelagkamer van café De Amer. Twintig jaar bleven de opnamen ongebruikt. Tot ze dit jaar tevoorschijn kwamen. Henk Lanting|: ‘Wie wat bewaord, die hef wat’. Hij schonk de opnamen aan het CB Museum Grolloo. Daar zijn ze vanaf nu als onderdeel van de tentoonstelling So Many Roads te horen. En in Harry’s Blues uiteraard.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.