'Brand bij windmolenbouwer was gerichte actie'

De brand was in de nacht van 10 op 11 april dit jaar (Rechten: Persbureau Meter)
De brand was in de nacht van 10 op 11 april dit jaar (Rechten: Persbureau Meter)
ASSEN - Op de eigenaar van windmolenbouwer K-Wind uit Assen is mogelijk een aanslag gepleegd.
Dat schrijft Dagblad van het Noorden. In april ging de auto van Robert Jans aan de Dobbenwal in Assen in vlammen op. De politie vermoedt
.
Volgens de krant kreeg Jans meteen na de brand een sms-bericht, waarin stond dat hij moest stoppen met de plannen voor een windpark bij Coevorden. "Verder werd gedreigd dat de volgende keer mijn dierbaren aan de beurt zijn. Het bericht was verstuurd met een prepaidtelefoon", zegt hij tegen het dagblad.
De politie wil niet bevestigen of het om een gerichte actie gaat. "Ik kan wel bevestigen dat we onderzoeken of er sprake is van brandstichting", laat een woordvoerder weten. "We houden alle scenario's open. Het zou om een zakelijk geschil kunnen gaan, dat is een van de opties. Maar om het onderzoek niet te schaden, gaan we er inhoudelijk niet op in."
Jans denkt niet dat hij zijn plannen voor een windpark op het Leeuwerikenveld intrekt, maar zegt daar binnenkort over te beslissen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.