Bert Swart ziet om gezondheidsredenen af van burgemeesterschap Midden-Drenthe

BEILEN - Bert Swart wordt niet de nieuwe burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe. Hij wil burgemeester van Zuidhorn blijven, zolang zijn gezondheid het toelaat.
De gezondheidssituatie van Swart is zorgwekkend. Op Koningsdag werd hij thuis onwel en werd
opgenomen in het ziekenhuis.
Volgens de gemeente wijst het laatste onderzoek uit dat er iets afwijkends in zijn hoofd is gevonden. Er wordt gekeken of herstel mogelijk is. "Het toekomstperspectief is dan ook onzeker", aldus de gemeente.
Lees meer: Burgemeester Bert Swart ondergaat kijkoperatie
'Anders voorgesteld'
"Op Koningsdag 2017 is mijn leven in één klap veranderd! Van ogenschijnlijk gezond mens tot iemand die volledig is overgeleverd aan de medische wereld", schrijft Swart in een reactie. "Ik had het me allemaal heel anders voorgesteld. Maar mijn gezondheidssituatie maakt, dat ik nu keuzes moet maken."
Swart bedankt in zijn reactie iedereen voor de steun. "Deze blijken van medeleven en ondersteuning zijn overweldigend en hartverwarmend en doen mijn vrouw Paula en onze zoon Peter en zijn vriendin Nienke en mij enorm goed."
Lees meer: Nog geen diagnose burgemeester Bert Swart
De gemeente Midden-Drenthe denkt in de loop van volgende week meer duidelijkheid te krijgen over hoe het nu verder gaat, laat een woordvoerder weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.