Geen snipperdag voor Nieuw Buinen: Gestel trekt zich terug

De route die Nieuw Buinen op zodnag moet afleggen voor de nacompetitiewedstrijd in Landgraaf (bewerking: RTV Drenthe)
De route die Nieuw Buinen op zodnag moet afleggen voor de nacompetitiewedstrijd in Landgraaf (bewerking: RTV Drenthe)
VOETBAL - Nieuw Buinen leek zich op te maken voor een hele lange donderdag 18 mei, met een reis naar het Limburgse Landgraaf voor een wedstrijd tegen Schaesberg. Maar doordat Gestel zich maandag terugtrok, wordt de reis uitgesteld en reist de formatie van Geert Oosterloo zondag naar Limburg.
Zonder de terugtrekking van Gestel had de selectie van Nieuw Buinen donderdag massaal een snipperdag moeten opnemen. Nu wordt het duel op zondag gespeeld en zijn de spelers vrij. De afstand van Nieuw-Buinen naar het complex van vv Schaesberg bedraagt 340 kilometer.

Ontstemd

Nieuw Buinen-voorzitter Siert van der Laan is, ondanks dat de reis op donderdag 18 mei niet doorgaat, ontstemd over de KNVB. "In de speeldagenkalender, die we aan het begin van het seizoen kregen, staat dat de eerste speeldag van de nacompetitie op zondag 21 mei is. Ruim een week geleden kregen we een brief van de KNVB dat we ineens op donderdag 18 mei naar Zuid-Limburg moeten. De reis duurt ruim drie uur."
Op zondag 21 mei wordt de eerste wedstrijd in Landgraaf gespeeld. Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, volgt de return in Nieuw-Buinen. De winnaar van de dubbele ontmoeting plaatst zich voor de volgende ronde van de nacompetitie.

vv Schaesberg

Schaesberg eindigde als vijfde in de 1e klasse D in district Zuid 2. In die klasse werd Meerssen met ruime voorsprong op de concurrentie kampioen. Schaesberg veroverde de eerste periode en zakte daarna terug. In de laatste negen duels pakte de Limburgse club slechts tien punten. Vorig jaar werd de club uit Landgraag kampioen in de 2e klasse.

Nieuw Buinen

Nieuw Buinen eindigde vrij eenzaam op plek 2 in de 1e klasse F. Achilles 1894 bleek een maatje te groot, maar het gat met de nummer 3 bedraagt na 26 duels tien punten. De oranjehemden hebben sinds 14 oktober nog maar één competitieduel verloren.

Alcides en vv Emmen

Ook Alcides en vv Emmen strijden om promotie naar de hoofdklasse. Die twee clubs starten in hun poule met een thuisduel aanstaande donderdag. Alcides krijgt bezoek van Brabantia en vv Emmen ontvangt RKVV Velsen.
De winnaars van de poules plaatsen zich voor twee finalepoules. De winnaars (ook weer een halve competitie, dus twee wedstrijden) van die finale-poules, spelen volgend seizoen in de hoofdklasse.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.