Supermarkt Ter Borch weer een stap dichterbij

Schets van de supermarkt Ter Borch (Jeroen Kelderman)
Schets van de supermarkt Ter Borch (Jeroen Kelderman)
EELDERWOLDE - Het plan voor de supermarkt in de wijk Ter Borch bij Eelderwolde gaat de volgende fase in.
Een meerderheid van de raad is voorstander om het plan voor de supermarkt voor te leggen aan inwoners van Ter Borch en andere belanghebbenden. De fracties van Leefbaar Tynaarlo, GroenLinks en Gemeentebelangen waren tegen. "Wat ons betreft geen supermarkt op die plek", aldus Klaas Kuipers van GroenLinks.
Lees meer: Zorgen om verkeersveiligheid bij komst supermarkt Ter Borch
Supermarkt
In de nieuwbouwwijk, die tegen de stad Groningen aan ligt zijn plannen voor een supermarkt met een oppervlakte van zo'n 2.000 vierkante meter. In de wijk is weerstand tegen de komst van de winkel. Een groep bewoners maakt zich zorgen om de verkeerveiligheid. In de wijk zal meer autoverkeer komen door de super.
Lees meer: 'Investeer in verkeersituatie als supermarkt Ter Borch doorgaat'
Bezwaar
Mensen die het niet met de plannen eens zijn, kunnen tot 6 juli een zienswijze indienen. De gemeente verwacht eind van dit jaar een vergunning te kunnen geven aan het supermarktplan. Als omwonenden bezwaar maken en naar de Raad van State stappen kan de procedure ruim een jaar langer duren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.