Stelling: E-bikers moeten verplicht een helm dragen

ASSEN - E-bikers raken bij een fietsongeluk vaker ernstiger gewond dan mensen op een gewone fiets.

Wie op een elektrische fiets een ongeluk krijgt, heeft twee keer zo vaak meervoudige verwondingen, vaker ernstig schedelletsel en ligt twee keer zo lang in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit onderzoek van een groep Groningse artsen onder bijna 500 patiënten die na een fietsongeval binnenkwamen op de eerste hulp van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), zo meldt de Volkskrant.

De onderzoekers, die hun studie vandaag publiceren in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, pleiten voor preventieve maatregelen, zoals het dragen van een helm. Bijna de helft van de e-bikers loopt bij een ongeluk ernstig schedel-hersenletsel op.

Stelling

Wat vindt u: moeten mensen op een elektrische fiets worden verplicht om een helm te dragen?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Gisteren vroegen we u of een bijbaan voor de koning een goede zaak is. Koning Willem-Alexander vliegt al jaren voor de KLM in een Cityhopper en doet dat meestal in alle anonimiteit. Van de 1160 stemmers is 79 procent het met de stelling eens.
Meer over dit onderwerp:
E-bike elektrische fiets helm stelling
Deel dit artikel: