Alcides dendert door in nacompetitie, vv Emmen lijkt klaar

Alcides wint, Emmen verliest
VOETBAL - Alcides lijkt ook in de nacompetitie niet te stoppen. De Meppelers wonnen de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor een plek in de hoofdklasse met 3-0 van Brabantia uit Eindhoven. Voor vv Emmen lijkt de hoofdklasse ver weg na een 0-1 nederlaag tegen RKVV Velsen.
Alcides-Brabantia 3-0

Zonder trainer Casper Goedkoop, hij zat bij FC Emmen op de bank als assistent van Dick Lukkien, kwam Alcides in de eerste op voorsprong door een treffer van Frank Fokke. De spits was ook na rust trefzeker en verdubbelde de voorsprong. Ryan Luycks was de maker van de derde treffer.
Zondag gaat de reis voor de Meppelers naar Leiden, waar Boshuizen de tegenstander is. Boshuizen verloor donderdagavond met 0-3 van AFC'34. De ploeg uit Alkmaar is op Hemelvaartsdag de tegenstander. De winnaar van deze groep plaatst zich voor de finalepoule.
vv Emmen-RKVV Velsen 0-1
Doordat buurman FC Emmen in actie kwam tegen NEC, moest vv Emmen voor hun thuiswedstrijd tegen RKVV Velsen uitweken naar sportpark Grote Geert. Op het veld van WKE '16 kreeg Emmen de eerste kansen van de wedstrijd. Op slag van rust kwamen de gasten op voorsprong. Tim Groenewoud schoot de 0-1 binnen.
In de tweede helft kreeg Emmen weinig kansen op een beter resultaat, zodat een plek in de finaleronde ver weg lijkt. Zondag is in en tegen Bemmel een overwinning nodig om in de race voor een plek in de hoofdklasse te blijven. Ook Bemmel verloor de eerste wedstrijd, met 0-3 van Alphense Boys. Ook Emmen speelt de laatste wedstrijd in de groep op Hemelvaartdag. Dan gaat de reis naar Alphen.