Stelling: Ook ik app in het verkeer

Appt u ook in het verkeer? (Rechten: ANP/Koen van Weel)
Appt u ook in het verkeer? (Rechten: ANP/Koen van Weel)
ASSEN - Zo'n 12 procent van alle automobilisten stuurt tijdens het rijden weleens een appje.
Van de jongere automobilisten (18-35 jaar) stuurt 23 procent weleens berichten vanachter het stuur. Dat blijkt uit een in 2016 gehouden enquête van het CBS, waarvan de
vandaag zijn gepubliceerd.

Ongeluk Westerbork

Een 65-jarige man uit Diphoorn hoorde gisteren nog een werkstraf van 240 uur en anderhalf jaar rijontzegging tegen zich eisen. Hij veroorzaakte in september 2015 een ongeluk op de N381 bij Westerbork, waarbij een 74-jarige vrouw om het leven kwam. Volgens justitie werd het ongeluk veroorzaakt door WhatsAppen en te hard rijden.
Lees meer: Man (65) veroorzaakt dodelijk ongeluk door WhatsAppen in verkeer
Stelling:
Vrijwel alle automobilisten vinden berichten sturen tijdens het rijden gevaarlijk. Toch zegt 1 op de 8 automobilisten weleens te chatten tijdens het rijden. Maakt u zich daar ook schuldig aan?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of het dragen van een helm verplicht moet worden voor e-bikers. Van de 1.921 stemmers vindt 67 procent het verplicht dragen van een helm niet nodig.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.