Catawiki veilt haren van The Beatles voor 10.000 euro

De leden van the Beatles in 1965 (Rechten: EPA)
De leden van the Beatles in 1965 (Rechten: EPA)
ASSEN - Tijdens een online veiling bij veilingsite Catawiki uit Assen zijn afgelopen week enkele haartjes van de vier Beatles-leden voor bijna 10.000 euro geveild.
"De haren in de veiling zijn op 12 december 1964 afgeknipt tijdens de Beatles-film
A Hard Day’s Night
. Na de knipbeurt zijn ze direct verzameld door een slimme visagist die ze later heeft verkocht aan fans", vertelt Denny Hoekstra van Catawiki.

McCartney brengt het meest op


Tijdens de veiling werden de haren als vier afzonderlijke kavels aangeboden. "De haren van Paul McCartney waren bij de bieders het meest gewild. Deze werden uiteindelijk door een Franse bieder gekocht voor ruim 2.700 euro. De haren van George Harrison en Ringo Starr brachten elk 2.600 euro op en werden gekocht door een bieder uit Frankrijk. De haren van John Lennon brachten 'slechts' 1.200 euro op".

Levendige handel

Volgens het Asser bedrijf is er tegenwoordig een levendige handel in haren van beroemde mensen. "Over het algemeen worden de haren van celebrities in de loop van de tijd eigenlijk alleen maar meer waard, waardoor haren worden gezien als goede investering", aldus Hoekstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.