Roden wint duel van gemiste kansen tegen Germanicus

VOETBAL - Roden heeft in de eerste ronde van de nacompetitie in Coevorden met 2-1 gewonnen van Germanicus. Daarmee hebben de Noord-Drenten een goede basis gelegd voor een vervolg voor promotie naar de 1e klasse.
Op basis van de vele kansen had de wedstrijd een veel hogere uitslag moeten opleveren. Met name in de eerste helft lieten beide ploegen goede kansen onbenut. In de tweede helft ging het beide ploegen iets beter af, waarbij Roden het net één keer vaker wist te vinden dan Germanicus.

Aanvallers laten vele kansen liggen

De beginfase was voor de gasten. Guido Bos werkte een bal met het lichaam net naast het doel, Robin van der Tuin schoot in kansrijke positie voorlangs en Stan Idema zag zijn kopbal uit een corner net over gaan. De kansen voor de thuisclub waren schaars. Alleen Pim van der Veen was gevaarlijk met twee individuele acties. Na een half uur spelen had Robin van der Tuin Roden op voorsprong moeten schieten, maar geheel vrij voor keeper Vincent Beugelink verdween de bal huizenhoog over het doel. Ook zijn teamgenoot en club-topscorer René de Vries zag zijn inzet gekeerd door de keeper van Germanicus. Pas in de slotfase werd de thuisclub gevaarlijk. Maar zowel de inzet van Roelof van Dijk als Pim van der Veen gingen voorlangs.

Slotoffensief Germanicus levert niets op

Na rust kwam Roden uitstekend uit de startblokken. Binnen vijf minuten opende Vincent van Santen de score door een buitenspelval te omzijlen en daarna keeper Beugelink kansloos te laten (0-1). René de Vries en Guido Bos verzuimden daarna de score op te voeren door goede kansen te laten liggen. Nadat een kopbal van Germanicus-speler Nicky Schenkel op katachtige wijze was gered door keeper Rutger Beuzenberg, was het aan de andere kant wel raak. Robin van der Tuin liet twee verdedigers staan en gaf ook de keeper van de thuisclub geen kans (0-2). Een kwartier voor tijd keerde de spanning toch terug in de wedstrijd. Patrick Kreeft benutte een strafschop na een handsbal van Roden-aanvoerder Bert Roede (1-2). De slotfase leverde de thuisclub nog twee goede kansen op, maar niet de gelijkmaker.

Tweede duel

De return tussen Roden en Germanicus is donderdag 25 mei. Aanvang 14.00 uur. De winnaar van de tweeluik plaatst zich voor de tweede ronde.