Wie blijft en gaat bij FC Emmen?

VOETBAL - Frank Olijve kondigde gisteren direct na de wedstrijd tegen NEC zijn vertrek aan bij FC Emmen. De aanvoerder liet weten dat de Drentse club na vier jaar niet meer met hem verder wil. Maar hij is niet de enige speler die FC Emmen gaat verlaten deze zomer.
Keepers

Van de drie keepers die FC Emmen op dit moment in de selectie heeft vertrekken er twee. De van SC Heerenveen gehuurde
Wieger Sietsma
keert terug naar de Friese club, terwijl
Eser Elmali
zijn carriere vervolgt bij ASV Dronten.
Dennis Telgenkamp
verlengde zijn contract onlangs met een seizoen. Hij blijft dus. Ook komt
Kjell Scherpen
over van FC Emmen onder 19.
Verdedigers
Josimar Lima verdedigt ook volgend seizoen de clubkleuren van FC Emmen. Tim Siekman twijfelt nog aan zijn toekomst. "Er is wat vaag contact, maar nog niets concreet. Ik ben 27 jaar en wil afwachten of er nog een leuk avontuur in zit. Ook FC Emmen sluit ik niet uit en ja, ik besef heel goed dat ik een risico loop. De club kan gewoon een centrale verdediger aantrekken, terwijl ik nog niets heb voor volgend seizoen", aldus Siekman. Verder gaat de clubleiding van FC Emmen binnenkort om tafel met Deniz Aslan en Youri Loen voor een langere verbintenis. Beide spelers staan ook positief tegenover een langer verblijf bij de Drentse club. Onduidelijk is nog de situatie van Niels Fleuren, Nick Bakker en Nande Wielink. Fleuren laat weten nog niets te hebben gehoord van de Drentse club, maar wil graag blijven. Steven Gronsveld, die dit seizoen niet in actie kwam vanwege een knieblessure, heeft nog een doorlopend contract.
Middenvelders
Frank Olijve, sinds de blessure van Sander Rozema aanvoerder, van FC Emmen vertrekt dus komende zomer. Ook de toekomst van Oguzhan Türk zal naar alle waarschijnlijkheid niet in Drenthe liggen, al liet hij onlangs weten alle opties (en ook FC Emmen) open te houden. Sander Rozema is in ieder geval tot de winterstop bezig met de revalidatie na zijn kruisbandoperatie. Wat er met de speler uit Roden gaat gebeuren is nog onbekend. Binnenkort gaat de Drent om tafel met de clubleiding van FC Emmen om de opties te bespreken, al lijkt het voor de hand liggend dat Rozema tijdens zijn revalidatieperiode vooral op het veld van FC Emmen te zien zal zijn. Gersom Klok en Henk Bos blijven in ieder geval. Alexander Bannink liet doorschemeren ook graag bij FC Emmen te willen blijven, tenzij er een eredivisieclub voor hem komt. Al acht hij de kans daarop zelf niet zo groot. Voor Justin Mulder en Josip Baric lijkt er geen toekomst meer bij de Drentse club.
Aanvallers
De topscorer van het afgelopen seizoen, Cas Peters, blijft vanzelfsprekend. Hij tekende vorig zomer een meerjarig contract. Wie de Twent gaat vergezellen in de voorhoede na de zomer is nog onduidelijk. Issa Kallon zal zich, na zijn verhuurperiode aan Emmen, weer moeten melden bij FC Utrecht en Kai Huisman zit in de wachtkamer. De optie in zijn contract werd in ieder geval onlangs niet gelicht. Overigens wil dat niet zeggen dat Huisman vertrekt. De technische staf van Emmen is zeer te spreken over de aanvaller, die vorig zomer overkwam van de beloften van Vitesse. Of Género Zeefuik ook na de zomer voor Emmen speelt is onduidelijk. Van Pascal Huser, die ook dit seizoen weer achtervolgd werd door blessureleed, wordt in ieder geval afscheid genomen. Niemand zal er raar van opkijken als datzelfde geldt voor Viktor Maier. De Kirgiziër heeft nog een doorlopend contract, maar kwam dit jaar nauwelijks aan spelen toe. Met een beetje goede wil, van beide kanten, zou het contract zomaar ontbonden kunnen worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.