Daley Sinkgraven kan Jaap Bos opvolgen als tweede Drentse Europacupfinalist

Daley Sinkgraven eerder dit seizoen tegen het Griekse Panathinaikos (Rechten: EPA/Panagiotis Moschandreou)
Daley Sinkgraven eerder dit seizoen tegen het Griekse Panathinaikos (Rechten: EPA/Panagiotis Moschandreou)
VOETBAL - Daley Sinkgraven speelt woensdagavond mogelijk de belangrijkste wedstrijd van zijn leven. De voetballer uit Meppel staat met Ajax in de finale van de Europa League.
Ajax speelt dan in Stockholm tegen Manchester United en misschien wel met Sinkgraven als linksback. Sinkgraven wordt daarmee waarschijnlijk de opvolger van Jaap Bos uit Emmen.

FC Twente

Bos speelde in het seizoen 1974/1975 met FC Twente de UEFA Cup-finale tegen Borussia Mönchengladbach. In Duitsland speelde Bos de gehele wedstrijd (0-0). In de return verliet Bos na 53 minuten spelen het veld. FC Twente verloor in eigen huis met 5-1. Bos speelde naast FC Twente voor GVAV, FC Groningen en SC Cambuur.

Net hersteld van blessure

Sinkgraven was vrijwel het hele seizoen de vaste keuze van trainer Peter Bosz, maar de voetballer kwam sinds april niet meer in actie.
Sinkgraven liep in de kwartfinale tegen FC Schalke 04 een knieblessure op. Afgelopen donderdag trainde hij voor het eerst weer mee met de groep. De kans is daarom groter dat Bosz kiest voor Jaïro Riedewald op linksback, als vervanger van de geschorste Nick Viergever.
Sinkgraven speelde dit seizoen zeven Europese wedstrijden voor Ajax, waarin hij niet scoorde. In de eredivisie deed hij 24 keer mee en maakte hij één doelpunt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.