Vijf getuigen brand restaurant Dal Baffo in Emmen melden zich

Dal Baffo brandde eind februari af (Rechten: archief RTV Drenthe)
Dal Baffo brandde eind februari af (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Volgens het televisieprogramma Opsporing Verzocht hebben vijf getuigen van de brand in Italiaans restaurant Dal Baffo in Emmen zich gemeld bij de politie.
Het programma besteedde vorige week aandacht aan de brand. Het restaurant aan de Weerdingerstraat brandde in de nacht van 25 op 26 februari af, nadat er een explosie was. De politie liet toen weten dat er naar aanleiding van Opsporing Verzocht acht tips waren binnengekomen.
Lees meer: Acht tips na tv-uitzending over afgebrand restaurant Dal Baffo
De vijf getuigen zijn vier voorbijgangers, die vlak voor en na de brand langs het pand aan de Weerderingerstraat liepen en een bestuurder van een stationwagen die Dal Baffo passeerde.

Bewakingsbeelden

Volgens de politie is er sprake van brandstichting. Dat blijkt onder meer uit het feit dat er drie dagen na de brand een recorder met bewakingsbeelden uit het afgebrande pand werd gestolen.
De recorder was wel gefotografeerd door de politie, maar niet meegenomen, omdat het forensisch onderzoek nog liep. De recorder is nog steeds spoorloos. Daarnaast werden er in het pand sporen aangetroffen van een jerrycan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.