Uitkijktoren Drents Friese Wold trekt tienduizend bezoekers

Tienduizendste bezoeker Mirjam Eizinga en haar gezin samen met burgemeester Oosterman (Rechten: gemeente Ooststellingwerf)
Tienduizendste bezoeker Mirjam Eizinga en haar gezin samen met burgemeester Oosterman (Rechten: gemeente Ooststellingwerf)
APPELSCHA - De nieuwe uitkijktoren in het Drents Friese Wold bij Appelscha is inmiddels door tienduizend betalende bezoekers beklommen.
De 33 meter hoge Bosbergtoren werd in oktober officieel geopend. Rond de opening was de toren vrij toegankelijk en dat weekend kwamen er al duizenden mensen op af. Vanaf de week na de opening moeten bezoekers twee euro entree betalen.
Lees meer: Duizenden beklimmen nieuwe Bosbergtoren in Appelscha
De toren is ontworpen door de Asser architect Frans Beune en moet een dennenstam voorstellen met een panoramadak en glazen takken in de top. Bij helder weer zijn plekken in Drenthe, Friesland en Groningen te zien.
Gisteren werd de tienduizendste betalende bezoeker feestelijk onthaald. Mirjam Eizinga werd met haar gezin in het zonnetje gezet door de gemeente Ooststellingwerf. De familie ontving uit handen van burgemeester Harry Oosterman een Bosbergtoren-pakket.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.