SCN wint en promoveert en dompelt CSVC in rouw

VOETBAL - SCN speelt volgend seizoen in de 3e klasse. Nadat vorige week de eerste wedstrijd tegen CSVC met 2-2 gelijk werd gespeeld, werd de return in Coevorden met 2-0 gewonnen. Door de nederlaag degradeert CSVC naar de vierde klasse.
Bekijk hier:
De gasten uit Nieuwlande leken in de beginfase het beste met de tropische omstandigheden om te kunnen gaan. Veel kansen leverde het overwicht echter niet op. SCN werd alleen gevaarlijk uit een vrije trap van Danny Dekker. Aan de andere kant was CSVC ook via een vrije trap gevaarlijk, maar de bal van aanvoerder Bart Turien ging net naast.

Grip

Na een kwartier kreeg CSVC meer grip op het duel en kreeg de thuisploeg ook een paar kansen, maar de echte scherpte voor het doel ontbrak. Na 35 minuten spelen ontbrak ook in de verdediging van CSVC de scherpte en Stefan Bruinsma kon alleen op doelman Rogier Assen aflopen en schoot de 0-1 beheerst binnen.

Ruimte

Na rust ging de ploeg van trainer Eric Prins nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kreeg ook de beste kansen aan het begin van de tweede helft, maar gaf achterin veel ruimte weg. Na een kwartier spelen in de tweede helft profiteerde Bruinsma van de ruimte en schoot de 0-2 binnen.
CSVC bleef knokken voor een beter resultaat, maar speelde zonder zelfvertrouwen en kon de degradatie niet meer afwenden. Na vijf jaar derde klasse keert de club uit Coeverden terug naar de vierde klasse, terwijl SCN na twee jaar de omgekeerde weg bewandelt.
"Onbeschrijflijk dat we dit teweeg hebben gebracht. Dit is super", zo blikte Stefan Bruinsma terug op de zege van zijn ploeg. "We moeten concluderen dat we niet goed genoeg waren", zo vatte CSVC-trainer Eric Prins het duel samen.