Veenhuizen mist kansen en zakt naar vierde klasse

VOETBAL - Veenhuizen neemt na drie seizoenen afscheid van de derde klasse. De Drentse club speelde in de nacompetitie op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Onstwedder Boys. Die remise was niet voldoende voor handhaving na de 3-2 uitnederlaag.
Bekijk hier:
Voor het prima spelende Veenhuizen waren de druiven na afloop van de return bijzonder zuur. De thuisploeg was veruit de gevaarlijkste partij en dwong verschillende uitstekende kansen af, maar een verdiende treffer bleef uit. Dat lag overigens niet aan een gebrek aan scherpte bij Veenhuizen, maar vooral aan het optreden van Nick Wagenaar. De doelman van Onstwedder Boys werkte een buitengewoon sterke wedstrijd af.
De eerste kans van het duel was voor de gasten uit Groningen. Ties Bruining schoot de bal na ruim tien minuten net voorlangs. Daarna nam Veenhuizen de regie over en was Wesley van der Veen dreigend. Zijn inzet werd echter gestopt door Bruining. Na een mooie actie van Sander Ottens op de rechterflank werd ook Robert Elsinga gevaarlijk. De aanvoerder van Veenhuizen had pech dat de bal via de kluts naast het doel stuiterde.
In de tweede helft bleef het kansen regenen voor de nummer twaalf uit de derde klasse C. Brian Giezen schoot enkele minuten na de pauze net langs de kruising en Coen Schmidt kwam kort daarop net te laat om van dichtbij een voorzet binnen te tikken. In de slotfase zette Veenhuizen alles op alles om alsnog de 1-0 te maken, maar onder meer Elsinga en Mark Rozema kregen de bal niet langs uitblinker Bruining.
Veenhuizen zal door het gelijkspel in het nieuwe seizoen in de vierde klasse moeten uitkomen. Onstwedder Boys volgt de omgekeerde route en promoveert dus naar de derde klasse.