Koningin Máxima komt naar Nieuw-Buinen: 'Dat kan het dorp aan, zeker weten!'

Koningin Máxima komt naar Nieuw-Buinen (Rechten: ANP / Remko de Waal)
Koningin Máxima komt naar Nieuw-Buinen (Rechten: ANP / Remko de Waal)
NIEUW-BUINEN - Koningin Máxima komt naar Nieuw-Buinen. Dinsdag 13 juni geeft ze in het dorp het startsein voor de twaalfde editie van Burendag.
Máxima komt naar het dorpshuis en zal ook praten met inwoners en vrijwilligers van Dorpsbelangen Nieuw-Buinen, dat de Burendag in het dorp organiseert. "Nieuw-Buinen kan het aan, zeker weten!", zegt een enthousiaste Derk Smit van Dorpsbelangen.

Grap

Smit is erg blij met de komst van de Koningin. "Drie maanden geleden werd ik gebeld door een meisje van het Oranjefonds. Of wij ook weer mee gingen doen aan Burendag. Een paar weken later belde een meneer van het fonds en hij vertelde mij dat Máxima het startsein bij ons zou gaan geven. Geweldig! Ik geloofde het eerst niet, ik heb hem gevraagd een bevestiging per mail te sturen."

Eer

Dorpsbelangen bestaat volgend jaar tien jaar. De vereniging organiseert veel activiteiten voor het dorp, mede daardoor is Nieuw-Buinen de startplaats voor de twaalfde editie van Burendag. "Wij organiseren het hele jaar door activiteiten voor bewoners, zoals een erfgoedwinkeldag, landelijke burendag, oudejaarsbijeenkomst en wijkschouwen. Daar zijn allemaal mensen uit het dorp bij betrokken. Ik vind het dan ook een hele grote eer dat wij daarvoor zijn uitgekozen", zegt Smit.

23 september

Burendag vindt dit jaar op 23 september plaats. Vanaf 13 juni kunnen buurten zich aanmelden en geld vragen voor de activiteit die ze willen organiseren.
De dag wordt elk jaar georganiseerd door Het Oranje Fonds en Douwe Egberts en is bedoeld om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen. Nieuw-Buinen doet voor de zevende keer mee aan Burendag.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.