Lois Abbingh scheurde enkelbanden in cruciale fase van competitie

HANDBAL - Ze is al drie weken uit de running vanwege een zware enkelblessure, maar Lois Abbingh hield het nieuws tot nu toe buiten de pers. De teleurstelling van het mislopen van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen met haar club Issy Paris was te groot voor de international.
"Ik heb vaak overwogen het te delen via Instragram of Facebook, maar heb het niet gedaan. Het was toch best pijnlijk dat ik uitgerekend de beslissende fase van het seizoen aan me voorbij moest laten gaan", aldus Abbingh.
Verkeerde landing
De oud-speelster van E&O landde na een schot op de voet van een tegenstander en knalde vol door haar enkel. "Het gebeurde al in de tiende minuut van de tweede halve finalewedstrijd om de landstitel tegen Brest." Issy Paris verdedigde in dat duel een voorsprong van twee doelpunten, nadat de heenwedstrijd met 21-23 was gewonnen. Paris verloor de return in de hoofdstad met 23-31 en dus kwam er geen finale.
'Onze selectie is te smal'
De ernst van de blessure was de eerste dagen na de ongelukkige landing onduidelijk. "Mijn enkel was enorm opgezwollen, waardoor er geen onderzoeken gedaan konden worden." Wel bleek al snel dat het meespelen van de bekerfinale, tegen Metz, een utopie was. Opnieuw een streep door de rekening van Abbingh. "Die wedstrijd verloren we met vier doelpunten verschil. Heel jammer, maar we misten in dat duel meer speelsters en dat is toch wel het probleem van het afgelopen seizoen geweest. Onze selectie is te smal."
'Met mij erbij hadden we de beker kunnen winnen'
Abbingh, die met het Nederlands team vierde werd op de Olympische Spelen vorig jaar, beleefde verder een prima seizoen in Parijs. "De overstap van Roemenië naar Frankrijk is me goed bevallen. In het begin was het wel even wennen aan een nieuw team, maar het ging steeds beter." De grote vraag is natuurlijk of Issy Paris met Abbingh erbij wel een prijs had gepakt. "Nou, ik denk dat we de beker hadden kunnen winnen als ik mee had gespeeld. Het scheelt toch dat een vaste waarde in de ploeg zit, die wekelijks zo'n vijftig minuten speelt."
Beste linkeropbouwer van Frankrijk
Ondanks dat Abbingh de finaleduels miste behoort ze wel tot de drie beste linkeropbouwers van het seizoen. Stemmen kan nog steeds, via deze pagina. "Ja tot middernacht kan er gestemd worden, dus ik hoop dat iedereen dat nog even doet natuurlijk."
'Ben op tijd fit voor de start van de voorbereiding'
In haar woonplaats Emmen werkt Abbingh, die in 2008 en 2014 maandenlang in de lappenmand zat vanwege twee kruisbandblessures, inmiddels dagelijks aan haar herstel. "Er staat in totaal zo'n acht weken voor, dus ik verwacht dat ik op tijd hersteld ben voordat we gaan starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.