Marcel Keizer definitief trainer van Ajax

Marcel Keizer was trainer bij FC Emmen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Marcel Keizer was trainer bij FC Emmen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Ajax heeft Marcel Keizer voor de komende twee seizoenen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Amsterdamse clubleiding schuift de 48-jarige oud trainer van FC Emmen door naar de hoofdmacht, waar hij Peter Bosz opvolgt. Bosz verliet Ajax na een dienstverband van slechts een jaar voor de Duitse topclub Borussia Dortmund.
Keizer ondertekent op korte termijn een contract tot medio 2019, met een optie op nog een seizoen. Onder leiding van Bosz greep de recordkampioen uit Amsterdam weliswaar naast alle prijzen, maar bereikte Ajax met aantrekkelijk voetbal wel de finale van de Europa League. Daarin was Manchester United vorige maand te sterk (2-0).
Keizer maakte afgelopen seizoen indruk bij Jong Ajax. De neef van het overleden clubicoon Piet Keizer leidde de Amsterdamse beloften naar de tweede plaats in de Jupiler League.
Keizer heeft als voetballer een bescheiden carrière achter de rug. Hij speelde in de jeugd bij Ajax met onder anderen Bergkamp en de broers Frank en Ronald de Boer. De verdediger annex middenvelder kwam in 1988 en 1989 vijf keer binnen de lijnen in de hoofdmacht, waarvan slechts twee keer vanaf de aftrap. Als trainer werkte hij bij Telstar, SC Cambuur en FC Emmen. Met de ploeg uit Leeuwarden, waarvoor hij zelf het grootste deel van zijn carrière speelde, degradeerde hij vorig jaar uit de eredivisie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.