Trampolinespringster Carlijn Blekkink plaatst zich voor World Games

TRAMPOLINESPRINGEN - Carlijn Blekkink uit Weerdinge heeft zich vandaag geplaatst voor de World Games in Polen. Samen met haar synchroonpartner Tara Fokké stelde ze haar ticket vandaag veilig tijdens het Nederlands Kampioenschap in Ahoy.

"Ondanks wat tegenslag tijdens het kwalificatietraject waarin ik geblesseerd raakte aan m'n schouder, hebben we ons sterk kunnen houden. We zijn koel gebleven ondanks de druk. We wisten dat we het konden en moest dat vandaag op het juiste moment laten zien. We kwamen met één doel vandaag en dat is helemaal geslaagd", aldus een blije Blekkink.

De World Games zijn internationale wedstrijden voor sporten die niet Olympisch zijn. Het toernooi is, net als de Olympische Spelen, eens in de vier jaar. 
 
Korfbal
Nederland heeft zich geplaatst voor veertien verschillende sporten. Korfbalster Maaike Steenbergen uit De Schiphorst en korfbalbondscoach Wim Scholtmeijer uit Gieten zullen ook afreizen naar Polen. Net als Roelof Koopmans uit Havelte. Hij is bondscoach van de Poolse korfballers.
Deel dit artikel: