Coffeeshophouder Zuidlaren helemaal klaar met stalkende dorpsgenoot

De coffeeshop aan de Annerweg in Zuidlaren (Rechten: Google Streetview)
De coffeeshop aan de Annerweg in Zuidlaren (Rechten: Google Streetview)
ZUIDLAREN - De eigenaar van coffeeshop Illusion in Zuidlaren baalt. Zijn zaak wordt volgens hem in een kwaad daglicht gesteld door een dorpsgenoot.
Een 51-jarige man uit Zuidlaren werd vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur, omdat hij zijn zus zou hebben gestalkt. In de rechtszaak verklaarde de Zuidlaarder daarnaast dat hij in de coffeeshop was vergiftigd met speed.

"Totale onzin", aldus de eigenaar van de coffeeshop. "Er is totaal geen bewijs voor. Hij stalkt ons ook. Deze man leeft in zijn eigen waanwereld." Volgens de coffeeshophouder was de man vroeger een klant, maar begon hij op een gegeven moment wartaal uit te slaan. "Hij is het spoor bijster. Hij klom over schuttingen heen bij ons en de buren."

Weg beklad met verf

De weg bij de coffeeshop werd al beklad met teksten. "Er stond dat wij van IS waren. Ook heeft hij sloten volgespoten met verf." De politie bevestigt dat bij de coffeeshop de weg inderdaad beklad is geweest.

De problemen met de Zuidlaarder spelen volgens de coffeeshophouder zo'n twee jaar. "Ik heb heel goed contact met de politie en heb ook met de gemeente en de burgemeester gesproken", vertelt hij. Hij vindt dat zijn goede naam zo wordt aangetast. "Ik ben de zaak hier met de minste overlast. De wijkagent zegt dat ook tegen mij."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.