Stroomstoring station Zwolle verholpen [update]

Drukte op station Meppel vanwege de stroomstoring in Zwolle (Rechten: Persbureau Meter)
Drukte op station Meppel vanwege de stroomstoring in Zwolle (Rechten: Persbureau Meter)
ZWOLLE - De stroomstoring op station Zwolle is verholpen. Het treinverkeer rond Zwolle lag sinds het begin van de avond plat door een stroomstoring.
ProRail liet rond kwart over acht weten dat de oorzaak van de storing was gevonden en gerepareerd werd, meldt
.

Een woordvoerder van ProRail laat weten dat de storing ontstond in een elektriciteitskast naast de baan. "Daardoor konden de seinen en de wissels niet bediend worden en dan kunnen er dus ook geen treinen rijden. Dat gebeurt niet heel vaak. En als het bij een groot knooppunt als Zwolle gebeurt, dan zijn de effecten wel heel groot."
De stroomstoring duurde in totaal ruim twee uur. In die tijd werden er bussen ingezet tussen Hoogeveen en Meppel en van Meppel naar Zwolle.

Warmte

De stroomstoring in de regio Zwolle ontstond rond 17.30 uur. Omdat er wel spanning op de bovenleiding staat, bleef de airco in treinen gewoon werken. Passagiers zijn na enige tijd met bussen verder vervoerd. Spoorstaven kunnen met dit weer wel 70 graden heet worden, weet de spoorbeheerder te melden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.