College Midden-Drenthe: 'Geen reden om locatiekeuze middelbare school te wijzigen'

Op deze plek in de haven moet het nieuwe schoolgebouw komen. (Rechten: RTV Drenthe / Janet Oortwijn)
Op deze plek in de haven moet het nieuwe schoolgebouw komen. (Rechten: RTV Drenthe / Janet Oortwijn)
BEILEN - Het college van Midden-Drenthe ziet geen reden om de keuze van het gebied De Haven als nieuwe schoollocatie te wijzigen. Omwonenden zijn niet blij met die plannen.
De PvdA in Midden-Drenthe stelde
aan het college over de plannen voor de locatie van het te bouwen schoolgebouw.
Het nieuwe gebouw van het christelijke Vincent van Gogh en openbare Dr. Nassaucollege moet over heet Linthorst Homankanaal gebouwd worden, ook wel De Haven genoemd.
Lees meer: Protest tegen nieuw te bouwen school in Beilen
Bewoners: liever niet
Omwonenden zijn van mening dat door het schoolgebouw het havengebied van het dorp verpest wordt. Zij willen dat de gemeente de plannen intrekt en naar een andere plek gaat kijken voor het nieuwe schoolgebouw.
Het college laat weten de suggesties en bezwaren van de bewoners mee te nemen in het onderzoek, maar ziet vooralsnog geen reden De Haven als locatiegebied te heroverwegen. Wel gaat het college met de bewoners in overleg over de precieze locatie van het schoolgebouw in het havengebied.
De Haven is volgens het college erg geschikt voor de bouw van de school, onder meer vanwege de goede fietsroutes en de centrale ligging.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.