De drie snelste MotoGP-coureurs over hun eerste dag

Maverick Viñales was de snelste (Rechten: Racesport.nl/Jan Timmermans)
Maverick Viñales was de snelste (Rechten: Racesport.nl/Jan Timmermans)
MOTORSPORT - Maverick Viñales is na de eerste trainingsdag de snelste coureur in de MotoGP. De Spaanse klassementsleider is tevreden.
"Ik voel me goed. Ik hou van dit circuit, de motor voelt goed aan. We hadden vanochtend gelijk al een goede setup, dus vanmiddag hebben we veel informatie kunnen verzamelen voor de kwalificatie."
Jonas Folger zette de tweede tijd neer, ondanks dat hij tijdens de eerste training nog viel. Hij gleed weg door olie die uit de motor van Andrea Dovizioso lekt. "Ik was bang dat ik daardoor het ritme zou verliezen, maar dat was gelukkig niet het geval. Dankzij mijn rijstijl en de eigenschappen van de motor kon ik een goede tijd noteren. Daar moeten we heel blij mee zijn."
De derde tijd werd gereden door Cal Crutchlow, die een nieuwe kuip testte. "Er zijn positieve en negatieve punten uitgekomen en ik weet nog niet of ik hem verder zal gebruiken. Morgen zal een lastige dag worden, maar we gaan zien wat we kunnen doen."
Morgenochtend om 9.55 uur is de derde vrije training. Op basis van de drie trainingen wordt de indeling voor de kwalificatie gemaakt, die 14.10 uur begint.
Op de hoogte blijven van de TT? Al het nieuws over de TT in Assen vind je op onze speciale
en in de app.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.