Franco Morbidelli verstevigt leiding met winst in Moto2-race

Franco Morbidelli (Rechten: Racesport.nl/Jan Timmermans)
Franco Morbidelli (Rechten: Racesport.nl/Jan Timmermans)
MOTORSPORT - Franco Morbidelli heeft tijdens de TT in Assen de race in de Moto2 gewonnen. Axel Pons stelde teleur met de 22ste plek.
Er ontstond een kopgroep van zes man, met daarin alle klassementsmannen. Vooraan was het stuivertje wisselen. Thomas Luthi leek op weg naar zijn eerste zege van het seizoen, maar in de laatste ronde ging Morbidelli hem voorbij. De Italiaan verstevigde daarmee zijn leidende positie in het klassement.
Takaaki Nakagami maakte het podium compleet. De Japanner eindigde achter Mattia Pasini als vierde, maar omdat Pasini in de laatste bocht een stuk afsneed werd hij een plaats teruggezet.
Axel Pons vocht een achterhoedegevecht. De Spanjaard van het team van Roelof Waninge uit Dwingeloo begon vanaf de tiende plek, maar verschakelde zich kort na de start en viel ver terug. Daarna kwam hij door een aanraking met Sandro Cortese in de grindbak terecht en reed hij een verloren race.
Op de hoogte blijven van de TT? Al het nieuws over de TT in Assen vind je op onze speciale
en in de app.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.